open-navfaktor-logo
search
Provozali se
Čudo neviđeno, krenuo voz do Pazarića: Vladini funkcioneri upoznaju Kanton Sarajevo
Jutros su premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta sa direktorom Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine Enisom Džafićem i načelnicima općina Novi Grad, Ilidža i Hadžići Semirom Efendićem, Nerminom Muzurom i Hamdijom Ejubovićem obišli željezničku stanicu u Pazariću i vozom krenuli za Sarajevo.
09.08.2021. u 10:01
get url
text

Tako su premijer i ministar u Vladi KS u pratnji sarajevskih načelnka posvjedočili ovom "velikom danu", kako ga je opisao ministar Šteta, te krenuli u upoznavanje Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Predrag Kojović pokazao koliko ne poznaje svoju domovinu: Jelah smjestio u Krajinu

S obzirom na česte obilaske i uvođenje novih željezničkih linija unutar Kantona Sarajevo, očekuje se da stranački i vladini funkcioneri neće dijelove ovog kantona smještati u druge krajeve Bosne i Hercegovine, kako je to nedavno uradio predsjednik Naše stranke Peđa Kojović koji je Jelah smjestio u Krajinu. 

Možda bi i Kojović znao da se Jelah ne nalazi u Krajini kada bi imao mogućnost da u Krajinu putuje vozom.

Linija Sarajevo - Bihać je ukinuta. Kad će se u Krajinu ponovo moći vozom, ne zna se. Iz Željeznica Federacije BiH ne žele čak ni odgovarati na pitanja o ovome. Ali zato imamo priliku svjedočiti čudu neviđenom - voz u 2021. godini saobraća po Kantonu Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.