open-navfaktor-logo
search
33-godišnji Argentinac
Čudo na pomolu: Aguero se vraća iz fudbalske penzije?
Argentinski fudbaler Sergio Aguero se od decembra 2021. godine nalazi u penziji, ali je najavio kako bi se mogao vratiti na terene.
31.03.2022. u 14:22
get url
text

Aguero je zbog srčanih problema bio primoran okačiti kopačke o klin.

Tridesettrogodišnjem fudbaleru Barcelone pozlilo je 30. oktobra 2021. godine u 41. minutu duela sa Alavesom kada je legao na zemlju i uhvatio se za grudi. Osjetio je jako kucanje srca i odmah je prebačen u bolnicu.

VEZANI TEKST - Službeno: Sergio Aguero objavio kraj fudbalske karijere

Od tog trenutka, vršena su razna testiranja kako bi se vidjelo kako će to utjecati na njegovo zdravlje. Na pregledima su otkrili kako je imao aritmiju i kako bi nastavak igranja bio opasan. Doktori su mu također poručili da u narednih pola godine na objavlja nikakve fizičke aktivnosti.

Međutim, stižu nove vijesti kada je u pitanju Argentinac. Aguero je u izjavi za španske medije izjavio da da postoji mogućnost da se vrati profesionalnoj karijeri.

- Ovih dana mi je palo na pamet kako bih se mogao vratiti fudbalu. Doktori su mi preporučili da pola godine ne obavljam nikakve aktivnosti pa sam sada počeo razmišljati o tome da se vratim na terene i treniram - izjavio je 33-godišnji napadač.

Aguero je Barcelonu je došao na ljeto prošle godine kao slobodan igrač nakon što je deset godina bio član Manchester Cityja. U dresu Građana je odigrao 390 utakmica i zabio 260 golova, a za katalonski klub je zabio jedan pogodak u pet nastupa.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 101 utakmicu, uz 41 postignut pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.