open-navfaktor-logo
search
Otkrili ga dronom
Čudo na Bahamima: Psa nakon mjesec dana pronašli živog pod ruševinama, evo kako je preživio
Pred psom je dug put oporavka, jer ne može ni samostalno hodati
08.10.2019. u 22:36
get url
text

Pas koji je zarobljen pod ruševinama na Bahamima tokom uragana Dorian pronađen je živ nakon mjesec dana. Otkriven je pod krhotinama i klima uređajem u Marsh Harbouru, a preživio je ispijanjem kišnice. Njegovi spasioci izjavili su da je bio u očajnom stanju kada su ga našli, te nije bio u stanju ni da cvili.

Navode da je sada pred psom dug put oporavka, jer ne može ni samostalno hodati. Trebat će mu fizikalna terapija i puno pomoći i snage da bi ponovo mogao hodati, prenose britanski mediji. Upotreba dronova imala je "ključnu ulogu" u pronalasku psa, a pronašao ga je Sean Irion, koji je našao više od 50 drugih pasa na Bahamima.

Spasilačka organizacija je navela kako su spasili 138 pasa na ostrvima od uragana koji je pogodio Bahame u prva tri dana septembra. Mnogi od njih su se razdvojili od svojih vlasnika tokom evakuacije kako bi pobjegli od oluje, koja je nanijela ogromnu štetu u Marsh Harbouru.

 

Morning with Miracle ️Good morning from Big Dog Ranch Rescue, and Miracle! As you can see, he has some strength as he pulls himself toward the front of his bed to say hi! . . #MorningswithMiracle #Miracle #Miraclethedog #Miracledog #MiracleBDRR #BDRRMiracle #BDRR #HelpingtheBahamas #Bahamiandog #survivor #sweetboy #rescuedog

Posted by Big Dog Ranch Rescue on Tuesday, October 8, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.