open-navfaktor-logo
search
Izvještaj otkrio
Čudo iz Doboja: Sloga za godinu na plaće potrošila 72.000 KM i ostala u Premijer ligi BiH
Dobojska Sloga uspjela je sačuvati premijerligaški status u svojoj prvoj sezoni u elitnom rangu bh. fudbala.
01.06.2023. u 18:29
get url
text

VEZANI TEKST - Na čelu bh. klubova crnolistaši, izborni falsifikatori, ratni zločinci, stranački uhljebi, biznismeni i moćnici
 

Prvostepena komisija za licenciranje FSBiH izdala je Dobojlijama licencu za domaća takmičenje za sezonu 2023/24., dok je klub ostao bez UEFA licence.

Na stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da Sloga ne posjeduje web prezentaciju, objavljen je finansijski izvještaj Dobojlija iz kojeg se vidi da je Sloga u Premijer ligi Bosne i Hercegovine napravila čudo!

Posebno zanimljiva stavka iz bilansa uspjeha je trošak kluba koji se odnosi na bruto plaće zaposlenih. Izvještaj otkriva da je Sloga u prošloj godini za plaće izdvojila 72.764 KM u bruto iznosu. To znači da je Dobojlije igrački kadar na mjesečnom u bruto iznosu koštao 6.063 KM, a kada rasporedite taj iznos na minimalno 30 osoba zaposlenih u klubu znači da uposlenik Sloge u prosjeku mjesečno košta vrtoglavih 200 KM! Minimalna plaća u entitetu RS je 700 KM u neto iznosu. Primjera radi, iz finansijskog izvještaja Borca Banja Luka može se vidjeti da je klub za plaće u istom periodu izdvojio gotovo 1,3 miliona KM, Zrinjski više od četiri, a Sarajevo više od pet miliona KM.

Najveći iznos rashoda knjižen je kao stavka "nematerijalni troškovi" u iznosu od 841.962 KM.

Ukupni prihodi kluba iznosili su 1.001.908 KM, a rashodi 1.052.185 KM.

Izvještaj pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.