open-navfaktor-logo
search
Prilika za dokazivanje
Čudno, ali istinito: Džeko starter protiv Brage, bez kapitenske trake, na gol čeka od 3. januara
Braga će mu biti prilika za dokazivanje. Čudno, ali istinito. Govorimo o Edinu Džeki, trećem strijelcu u historiji Rome.
17.02.2021. u 09:39
get url
text

VEZANI TEKST - Fonseca odlučio: Džeko na klupi i protiv Udinesea, Mayoral više nije rezerva

Ovako su italijanski mediji najavili sutrašnji prvi meč šesnaestine finala UEFA Evropske lige protiv portugalske Brage. A Džeko bi sutra, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, trebao predvoditi napad Vučice.

- Iako je treći strijelac Rome u klupskoj historiji, nije postigao gol od 3. januara, a sutra protiv Brage mora se dokazati ako želi vratiti mjesto u startnoj postavi. Nakon svađe s trenerom Paulom Fonsecom situacija se iskristalizirala, ali nikad nije konačno riješena.

Bosanac želi i treba igrati. Protiv Brage će biti starter, ali neće biti kapiten. Džeko je svjestan da će biti teško oporaviti njegovu vezu s Romom, ali je jako vezan za grad (njegova supruga Amra nikad ne bi otišla). Ipak, ali nakon svih ovih situacija ni on to više ne može podnijeti - pišu Italijani.

Stoga, italijanski mediji najavljuju da će ponovo uslijediti razgovori o odlasku iz Rome, ali prije toga predstoji meč Evropske lige u kojem se "Džeko dužan ponašati kao profesionalac".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.