open-navfaktor-logo
search
Samoubilački potez
Čudan je i kontroverzan, ali nakon ovoga predsjednika Napolija će proglasiti i ludim
I dok Italija predstavlja žarište koronavirusa, koji je na Apeninima odnio već preko 4.800 života, fudbaleri Napolija se pripremaju za početak treninga.
21.03.2020. u 20:52
get url
text

Za predsjednika kluba s juga Italije Aurelia De Laurentiisa se i prije znalo reći da je kontroverzan i pomalo čudan, no nakon što je naredio treneru svog kluba Gennaru Gattusu da igrači 25. marta nastave s treninzima, mnogi će ga vjerovatno proglasiti i ludim.

Iako mnogi nisu mogli vjerovati u ovu vijesti i smatrali su je za fake news, Napoli je sve potvrdio objavom na svojoj internetskoj stranici.

Prema pisanju medija u Italiji medija De Laurentiis želi da se Serie A nastavi već 4. aprila, što u ovom trenutku uopće ne djeluje niti logično niti razumno, dok su ostali klubovi protiv te ideje. Navodno je De Laurentiisov zahtjev bio uzrok velike svađe na sastanku lige prošle sedmice.

Vodstvo Serie A preporučilo je klubovima da zaustave aktivnosti do početka aprila, dok je predsjednik Italijanskog fudbalskog sindikata Damiano Tommasi poručio kako je nastavak treninga prije 4. aprila "opasan" za zdravlje igrača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.