open-navfaktor-logo
search
Humanost
Crveni polumjesec Turske nastavlja širiti radost i dobrotu ramazana u cijeloj BiH
Humanitarna organizacija Turski crveni polumjesec i ove godine nastavlja dijeliti pakete pomoći i tako širiti ramazansku radost u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.
25.04.2021. u 14:15
get url
text

Humanitarci Crvenog polumjeseca Turske mobilnom kuhinjom posjećuju različite krajeve BiH i dijele ramazanske pakete pomoći.

- Kao i ranijih godina, Turski crveni polumjesec nastavlja pronositi radost i dobrotu ramazana u svim krajevima Bosne i Hercegovine. Nastavljamo braći u Bosni i Hercegovini dijeliti ono što nam naši donatori bespogovorno povjere - saopćeno je iz te humanitarne organizacije.

Crveni polumjesec Turske je dugi niz godina vrlo aktivan na području BiH i drugih zemalja Balkana, a krajem 2018. godine je otvorio i zvanično predstavništvo u Sarajevu kojim je dodatno intenzivirao djelovanje na području cijele BiH.

Crveni polumjesec je u BiH prisutan stalno, a posebno je važna njegova pomoć tokom prirodnih katastrofa, i drugih nesreća, uključujući i krizu izazvanu prilivom migranata u BiH.

Predstavnici te turske organizacije odlično sarađuju sa domaćim humanitarnim organizacijama u BiH, a kampanje podrške bosanskohercegovačkim građanima provode i različitim povodima i prigodama kakvi su vjerske i druge manifestacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.