open-navfaktor-logo
search
Ramazan
Crveni polumjesec Turske i Merhamet organizirali iftar za omladinu u Maglaju
Crveni polumjesec Turske, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Merhamet MDD i Regionalnim odborom Merhameta Maglaj, organizirao je u srijedu u Kuršumli džamiji iftar za omladinu u tom gradu.
21.04.2022. u 11:10
get url
text

Iftaru su prisustvovali direktor Ureda Crvenog polumjeseca u Bosni i Hercegovini Suat Sokullu i predstavnici ove organizacije, predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac, predsjednik Merhameta Švedske Fehim Halilović te direktorica Regionalnog odbora Merhameta Maglaj Sanela Omerović.

Svojim nenajavljenim dolaskom i humanom gestom prisutne na iftaru iznenadio je Ibrahim ef. Husanović iz Džemata Ženeva u Švicarskoj. Efendija Husanović je tom prilikom donirao 1.670 konvertibilnih maraka Regionalnom odboru Merhameta Maglaj za njegove ramazanske aktivnosti.

Direktorica Regionalnog odbora Merhameta Maglaj Sanela Omerović je zahvalila Crvenom polumjesecu na iftaru u Kuršumli džamiji.

Zahvalnost je uputila i Džematu Ženeva te Ibrahimu ef. Husanoviću na vrijednoj donaciji, ali i svim donatorima koji podržavaju rad Regionalnog odbora Merhameta Maglaj i na taj način mu pomažu nesmetano i uspješno realiziranje njegovih aktivnosti usmjerene na pomaganje i brigu o socijalno ugroženim porodicama na području općine Maglaj.

Predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac je uručio zahvalnicu Medžlisu Islamske zajednice Maglaj za dugogodišnju podršku Regionalnom odboru Merhameta Maglaj. Zahvalnicu je primio glavni imam Medžlisa IZ Maglaj Nevres ef. Hodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.