open-navfaktor-logo
search
Apel svima
Crveni križ BiH saopćio listu potrebnih roba za pomoć građanima Turske
Crveni križ Bosne i Hercegovine zaprimio je apel iz turskog Crvenog polumjeseca u kojem su izrazili kakve su potrebe za pomoć nakon razornog zemljotresa.  
08.02.2023. u 17:28
get url
text
Roba potrebna građanima Turske

- Društvo Crvenog krsta/križa BiH, s obzirom na mandat i ulogu Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gdje sva nacionalna društva djeluju jedinstveno, zaprimilo apel iz Turskog Crvenog polumjeseca u kojem izražavaju potrebe u vidu:

1. Deke
2. Kreveti na rasklapanje
3. Električne grijalice
4. Grijalice na gas
5. Stolice na rasklapanje za sjedenje i spavanje
6. Vreće za spavanje
7. Cerade – za stavljanje kao podloga (različitih dimenzija)
8. Cerade za vinterizaciju/zaštitu šatora (različitih dimenzija)  
9. Solarni punjači/lampe
10. Kuhinjski setovi.

Iz Crvenog polumjeseca Turske zamolili su da ne prikupljamo i ne šaljemo prehrambene i higijenske proizvode, odjeću i sl. zbog čega su i poslali zvanični spisak potrebnih roba - saopćeno je iz crvenog križa BiH.

Akcija prikupljanja donacija trajat će 15 dana nakon čega će biti isporučena Crvenom polumjesecu Turske.

- Apel se upućuje prema svim kompanijama, privrednim subjektima, ali i građanima koji su u mogućnosti pružiti podršku kroz ovakav vid pomoći. Ukoliko ste u mogućnosti donirati neke od gore pomenutih artikala u cilju prikupljanja i organiziranog slanja donacije prema Turskoj, molimo vas kontaktirate lokalni Crveni križ u vašem mjestu - navedeno je u saopćenju.

Crveni križ u Bosni i Hercegovini se uključio u podršku i pokrenuo humanitarni broj 17023 putem kojeg se mogu donirati dvije KM, te otvorio namjenski žiro račun 1340011130004680 kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1/A 71000 Sarajevo za uplate donacija (primalac Društvo Crvenog krsta/križa BiH, Kranjčevićeva 2, 71000 Sarajevo).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.