open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Crveni dio Mostara slavi Zvonića, Veležu pripao gradski derbi
U derbiju 13. kola Premijer lige fudbaleri Veleža su u gradskom derbiju s 1:0 savladali Zrinjski
19.10.2019. u 16:51
get url
text

U derbiju 13. kola Premijer lige fudbaleri Veleža su u gradskom derbiju s 1:0 savladali Zrinjski, a jedini pogodak za pobjedu nad ljutim gradskim rivalom postigao je kapiten domaćih Denis Zvonić u 86. minuti susreta.

Prvu izgledniju priliku na susretu imali su domaći fudbaleri u 12. minuti, no Fajić je dosta loše izveo slobodni udarac sa nekih 20-ak metara.

Na prve ozbiljne prilike iz igre čekalo se do finiša prvog dijela igre. Prvo je u 37. minuti udarac Rustemovića odbranio Bobić, da bi potom Fajić u narednoj akciji na suprotnoj strani promašio veliku priliku, pa se na poluvrijeme otišlo s 0:0.

{$galerijaFotografija}

Na startu drugog poluvremena Brkić je dobro "skinuo" udarac Ćosića.

U 63. minuti Fajić i Brandao su dobro kombinovali, ali je udarac Vehabovića na kraju izblokirao Jakovljević.

Nakon što je u prvoj polovini drugog poluvremena Velež imao loptu više u svom posjedu i pravio pritisak, u posljednjih 20-ak minuta Zrinjski je bio tim koji je diktirao tempo u susretu u Vrapčićima.

{$galerijaFotografija}

Četiri minute prije kraja sreća se osmjehnula kapitenu domaćih Denisu Zvoniću koji je pogodio za ludnicu na stadionu "Rođeni".

U finišu utakmice imao je i Zrinjski još jednu odličnu priliku, ali je Bobić u dva navrata odličnim reakcijama spasio svoj gol.

Pobjednički pogodak Zvonića pogledajte OVDJE.

Radnik je u Tuzli i drugi put ove sezone porazio Tuzla City, a gosti su slavili s 3:0, dok je Borac protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku trijumfovao s 2:0.

FK Velež - HŠK Zrinjski 19.10.2019.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.