open-navfaktor-logo
search
UEFA
Crvena zvezda bez navijača u Londonu i 50.000 eura u kasi
Osim zabrane prodaje ulaznica za narednu gostujuću utakmicu Crvenoj zvezdi je izrečena i novčana kazna u iznosu 50.000 eura.  
27.09.2019. u 14:45
get url
text

Fudbalski klub Crvena zvezda još jednom je oštro kažnjen od Disciplinske komisije Evropske fudbalske federacije (UEFA). Ovoga puta zbog rasističkog ponašanja navijača "crveno-bijeli" će narednu gostujuću utakmicu u Ligi prvaka morati igrati bez podrške sa tribina.

Osim zabrane prodaje ulaznica za narednu gostujuću utakmicu Crvenoj zvezdi je izrečena i novčana kazna u iznosu 50.000 eura.  

Disciplinska komisija UEFA-e je utvrdila da se rasistički incident dogodio na revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka HJK Helsinki – Crvena zvezda, koja je igrana 31. jula u Finskoj. Stoga će beogradski klub u duelu protiv Tottenhama 22. oktobra igrati bez podrške navijača.

S obzirom na to da Zvezda skupo plaća podršku sa tribina, možda to i neće biti veliki hendikep za igrače srbijanskog šampiona. Naime, Crvena zvezda je prošle sezone UEFA-i morala platiti kazne u ukupnom iznosu od 191.000 eura, a ove je već dostigla 122.000 eura

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.