open-navfaktor-logo
search
Burne reakcije
Croatia Records i HGU se oglasili u vezi s himnom u izvedbi Josipe Lisac
Croatia Records i HGU - Hrvatska Glazbena Unija zajedničkim saopćenjem zvanično su se oglasili nakon reakcija u vezi s himnom Republike Hrvatske u izvedbi Josipe Lisac.
20.02.2020. u 18:03
get url
text

- Ovim putem se obraćamo svim medijima i sudionicima rasprave na društvenim mrežama, koji već dva dana neumorno raspravljaju o himni i izvedbi proslavljene muzičke dive, gospođe Josipe Lisac. Nažalost, ovdje se radi o potpunom nepoštivanju umjetničke slobode i kreacije muzičarke čiji stil obožavaju sve generacije i vide ju kao jednu od najvećih legendi domaće muzičke scene - navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je svakom dobronamjernom čovjeku jasno da se ne radi o nikakvom vrijeđanju himne, te da je stil i način interpretacije gđe. Josipe Lisac je opće poznat i ova je situacija još jedan dokaz da živimo u društvu u kojem su ozbiljno poljuljane osnovne ljudske i kulturne vrijednosti, kao i način komunikacije.

- Na molbu gđe Josipe Lisac, željeli bismo Vas obavijestiti da ona više neće komentirati reakcije na izvedbu himne Republike Hrvatske prilikom zakletve predsjednika Zorana Milanovića. Isto tako neće komentirati niti prijedloge za krivičnu prijavu niti bilo kakve slične buduće reakcije pojedinaca, udruga ili institucija, neovisno o kojem mediju se radi. Protekli dani bili su izrazito zahtjevni, stoga Vas molimo da imajući u vidu njenu uvijek dobru saradnju sa svim medijima, poštujete njenu privatnost. Zahvaljuje na podršci i tome što su mediji kroz silne osvrte svima prenijeli vjernu sliku sadašnjeg stanja u našem društvu - stoji u saopćenju.

Josipa Lisac, nedavno je napunila sedamdeset godina života, a u 53 diskografske godine snimila je iznimna muzička djela kojima i danas izaziva divljenje na svojim brojnim koncertima. Isto tako jedna je od najnagrađivanijih muzičarki koja je za svoja dostignuća sa saradnicima osvojila čak 22 Porina, a ove godine na svečanoj dodijeli u Rijeci, 27. marta Upravni odbor Porina dodijelit će joj i Porin za životno djelo.

Josipa Lisac unikatna je pojava hrvatske muzičke scene, muzičarka vrijedna poštovanja i divljenja.

- Sve je to muzika, a muzika jest ili je nema - Josipa Lisac, navodi se u saopćenju kojeg potpisuju Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa i Nikša Bratoš, predsjednik HGU.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.