open-navfaktor-logo
search
O zabrani preleta
Crnogorski ministar: Lavrov je u Beograd mogao doći vozom
Crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je danas da je Crna Gora zabranom preleta aviona šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, poštovala obaveze koje je preuzela i takva  je odluka bila neizbježna.
07.06.2022. u 13:31
get url
text

Krivokapić je istaknuo kako ga čudi burna reakcija na takvu odluku, dodajući da je Lavrov do Beograda mogao doći vozom, jer oni nisu zabranjeni na relaciji Beograd - Moskva.

VEZANI TEKST - Ruski šef diplomatije Lavrov ne može u Srbiju, sazvao je konferenciju za medije

Odgovarajući na upit novinara kada je i ko donio odluku o zabrani preleta, Krivokapić je kazao da je odluku formalno donijela crnogorska Vlada i dio Ministarstva vanjskih poslova (MVP) te da je s odlukom bio upoznat i premijer Dritan Abazović.

Komentirajući podršku Lavrova inicijativi "Otvoreni Balkan", Krivokapić je kazao da regija obiluje brojnim inicijativama te da će crnogorski premijer Dritan Abazović na summitu u Ohridu sudjelovati kao promatrač, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

- Mislim kako je veća šansa da će procesi koji traju preživjeti, a da će neki već u početku biti osuđeni na neuspjeh. Sve ćemo uzeti u obzir, zasada smo samo promatrači, to je nepromijenjeno stanje u odnosu na stajališta prethodne vlade - rekao je Krivokapić te dodao da crnogorski MVP priprema analizu zbog mnogo nejasnoća u toj inicijativi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.