open-navfaktor-logo
search
Izmijenjena pravila
Crnogorci organiziraju takmičenje u ležanju, bit će prilagođeno pandemiji
Kako se lijenost vjekovima povezuje s Crnogorcima, etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organiziralo takmičenje u ležanju. Pošto im je ove godine koronavirus poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizirati takmičenje u samoizolaciji.
10.01.2021. u 10:12
get url
text

Svi učesnici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nigdje ne izlaze, te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

-Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka - navode organizatori iz etno sela Montenegro.

Pobjednik će dobiti skromnih 300 eura, ali će učesnik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura.

Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi "da odmore i da zato budu plaćeni".

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.