open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Crnogorci optimistični pred duel sa Zmajevima: Nema kalkulacija - idemo na pobjedu
Do utakmice sa Bosnom i Hercegovinom u kvalifkacijama za Mundobasket ostala su tri dana, a reprezentacija Crne Gore u Podgorici nastavlja pripreme za meč koji se 23. februara igra u Tuzli.
20.02.2023. u 16:55
get url
text

Ekipa Boška Radovića fokusirana je na predstojeću utakmicu, samo je BiH u mislima i prilika da se već u četvrtak završi posao oko odlaska u Japan, Indoneziju i Filipine.

- Očekuju nas zahtjevne utakmice. BiH je kvalitetna ekipa, sastavljena od igrača koji igraju ABA ligu. I oni će se boriti za pobjedu, jer imaju šansu za prolazak na Mundobasket. Moramo da budemo koncentrisani, znamo šta nam pobjeda donosi. Dat ćemo sve od sebe, na teren ćemo izaći sa velikom energijom i željom da pobijedimo i izborimo odlazak na Svjetsko prvenstvo - poručio je Andrija Grbović, prenosi Vijesti.me.

Crna Gora i u ovom ciklusu nije kompletna, ali košarkaš Krke, Radosav Spasojević poručuje da je ekipa navikla na te stvari.

- Očekujem da se plasiramo na Mundobasket. Protiv Bosne imamo realne šanse da završimo posao i pored toga što imamo povrijeđene igrače. Nekako smo navikli da se nosimo sa tim stvarima. Vjerujem u povoljan rezultat. BiH igra kod kuće, imaće svoju šansu, neće biti lako igrati u Tuzli - rekao je Nikšićanin.

U prethodnom "prozoru" na gostovanju Češkoj bitnu rolu je odigrao Milutin Đukanović. Igrač Lovćena je jasan - nema kalkulacija, ekipa ide na pobjedu.

- Očekujem da završimo posao. Fokusirani smo na meč sa BiH. Oni su u dosta nekom izmijenjenom sastavu. I mi imamo problema sa povredama, ali svi momci koji su tu su spremni da daju maksimum. Nema kalkulacija - idemo na pobjedu. Poznajemo ih dobro. Igraju na otvorenom terenu, van nekog sistema. Moramo da zaustavimo tranziciju, da u napadu budemo fokusirani, mislim da je to neki put kojim bi trebalo da idemo - jasan je Đukanović.

Iz grupe J plasman na Svjetsko prvenstvo izborili su Francuska i Litvanija. Treće mjesto trenutno čuva Crna Gora sa 16 bodova, BiH i Mađarska imaju po 15, a Češka 13 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.