open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Crnogorac: Na Grbavici smo pokazali snagu, imamo oružje za Zrinjski
Gradimir Crnogorac najveće je trenersko otkrovljenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove sezone.
23.11.2020. u 12:54
get url
text

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine sa Slobodom radi odličan posao. Mnogi su Tuzlake ove sezone vidjeli u grčevitoj borbi za opstanak. U tim je zbog finansijske situacije i projekta stabilizacije u klubu, uloženo nikad manje novca. U "vatru" su gurnuti golobradi mladići sa trenerom koji u Slobodi ima prvi samostalni trenerski angažman. Međutim, Tuzlaci su pokazali da u svakoj utakmici skupo prodaju svoju kožu. Zube na Tušnju su ranije polomili Široki Brijeg i Borac, a subotnji remi protiv favoriziranog Željezničara na Grbavici pokazatelj je da su Crveno-crni na pravom putu. 

- Možda smo trebali imati koji bod više, ali to ćemo ostaviti za analizu na kraju polusezone. U naredna četiri kola pokušat ćemo da osvojimo više bodova. Cilj je primaći se ekipama iznad nas, da imamo miran zimski san - rekao je za Faktor jedan od kreatora nove Slobode Gradimir Crnogorac. Strateg tima sa Tušnja je komentarisao rezultate 15. kola.     


Željezničar - Sloboda 2:2

Dobrim otvaranjem utakmice nesvjesno smo se povukli. To uopšte nije bio naš dogovor u svlačionici prije susreta. Igrači su mislili da trebaju da brane rezultat, a ne da nastave da igraju. Na poluvremenu je bilo 1:1, rekao sam da nastavimo igrati, da će ponovo doći šansa. Vidjeli ste i sami da smo u drugom dijelu bili bolji. Pokazali smo snagu, da treba biti strpljiv, da treba vjerovati u sebe. Dali smo drugi gol, da je Tomašević poslije toga kod jednog centaršuta bio prisebniji, mogli smo dati i treći. Ja sam zadovoljan. Idemo dalje, čeka nas teška utakmica protiv Zrinjskog.

Tuzla City - Mladost 1:0

S obzirom na to da svi znamo da je težak teren na Tušnju, mislim da je bila otvorena utakmica. Tuzla City je bio izraziti favorit na domaćem terenu. To je skup zaista odličnih igrača. Međutim, dosta su se napatili. Mladost u zadnje vrijeme igrao veoma dobro i svima pravi probleme. Momci su možda zaslužili i više od poraza u Tuzli


Zrinjski - Borac 2:1

Derbi kola, prema viđenom Zrinjski je imao totalnu dominaciju, stvorivši veliki broj prilika. Borac i nije imao dosta šansi, ali su dali gol. Kada se pogleda rezultat, znači da je bilo teško. Borac ima samo dvije pobjede u gostima. Gaje visoke ambicije ove godine i imaju kvalitet da se bore za Evropu. Zrinjski po meni ima jedan od najkvalitetnijih sastava u ligi, imaju četiri vezane pobjede i žao mi je što su u takvom naletu, jer dolaze upravo nama. Imamo i mi svoje oružje i nadam se da ćemo im se suprotstaviti u pravom svjetlu.


Krupa - Velež 1:1

Otvorena utakmica. Dosta šansi s obje strane. Kad se sve sabere mislim da je 1:1 najrealniji rezultat. Krupa ima par dobrih pojedinaca i mislim da pozicija na tabeli nije realna. Imaju posložen klub, "sve redovno", ali nisu im se posložile neke kockice. Ako pogledate sve njihove utakmice, bili su ravnopravni, ali nemaju dovoljno sreće. Posjeduju kvalitet i sve će uraditi da pobjegnu iz opasne zone.

Sarajevo - Olimpik 2:0

Sarajevo je odigralo rutinsku utakmicu. Odigrali su koliko im je dovoljno bilo za pobjedu. Nisu se napeli, ni potrošili. Potpuno zaslužena pobjeda Sarajeva.

Široki Brijeg - Radnik 5:0

- Ne pamtim kad su zadnji put primili pet komada. To je tim koji igra čvrsto i kod kuće i na strani. Primaju i daju malo golova. Mislio sam da će ekipa poslije odlaska trenera doživjeti pozitivan šok, ali to se nije odrazilo na njihovu igru na Pecari. Mogu da kažem ono što sam govorio na početku sezone - Široki je jedan od najkvalitetnijih timova u ligi. Imali su velikih problema oko koronavirusa, to je sada iza njih i pokazuju pravo lice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.