open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Crnogorac: Ispunili smo cilj, petomjesečna pauza neće nikome dobro doći
Trener FK Sloboda Gradimir Crnogorac izjavio je da su Tuzlaci ispunili svoj cilj, a to je opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
01.06.2020. u 18:26
get url
text

Takmičarska komisija FSBiH predložila je danas da se sezona u domaćem fudbalu završi po trenutnom stanju na tabeli, a to znači da će elitni rang napustiti Čelik i Zvijezda 09. Prvak će biti Sarajevo, u Evropu će još Željo, Zrinjski i Borac. Prijedlog mora potvrditi Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH, što će se dogoditi već večeras.

- Mi smo ispunili svoj cilj koji je bio postavljen pred nas pred početak saradnje. Nismo se bojali izazova i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo i da nam je mjesto u Premijer ligi BiH - rekao je Crnogorac za web stranicu Slobode.

Tuzlaci su posljednji duel odigrali 7. marta. Nova sezona trebala bi krenuti u prvoj sedmici augusta.

- Sigurno da pauza od pet mjeseci neće nikome dobro doći, ali ovo je za sve nas novi momenat. Nama je najbitnije sada kada je konačno donesena odluka o prekidu da se svi malo odmorimo od svega i da ponovo kada krenu pripreme napravimo konkurentnu ekipu za iduću godinu - kazao je šef struke Crveno-crnih.

Crnogorac se sada može okrenuti planu priprema i sklapanju igračke križaljke za iduću sezonu.

- Prvo treba vidjeti ko ostaje, a ko odlazi iz Slobode. Mislim da je naša ekipa pokazala pravo lice protiv Čelika gdje smo nakon dugo vremena pobijedili. Takvu ekipu Slobode želim da vidim i naredne sezone koja stvara mnogo šansi i samim tim privlači publiku na stadion. Mislim da smo imali zaista odličnu ekipu sastavljenu od par iskusnih igrača i momaka čije vrijeme tek dolazi. Ovom prilikom se zahvaljujem svom stručnom štabu, igračima i rukovodećim strukturama u klubu na korektnom odnosu tokom proteklih mjeseci. Pozdravljam sve naše navijače koji vole klub i koji s nestrpljenjem očekuju iduću sezonu - poručio je nekadašnji bh. reprezentativac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.