open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Crnogorac: Da li mi je laknulo? Jeste! Drugi meč počinjemo sa pet igrača ispod 21 godine
Fudbaleri Slobode upisali su treću pobjedu u Premijer ligi BiH. Nakon domaćih trijumfa protiv Mladosti i Širokog Brijega, jučer su slavili na gostovanju kod Krupe sa 3:2.
14.09.2020. u 10:28
get url
text

VEZANI TEKST - Spektakularno poluvrijeme Krupe i Slobode, Tuzlaci slavili

Strijelci za Tuzlake bili su Dženis Beganovića, Abid Mujagić i Said Husejinović.

- Nakon pobjede na ovako teškom terenu u Krupi naravno da moram biti zadovoljan. Pogotovo pristupom i zalaganjem naših igrača koji su iznijeli ogroman teret. Vidjeli ste da već drugi meč počinjemo sa pet igrača ispod 21 godine i ja bih pohvalio sve momke i mlađe i starije, stručni štab i klub jer je ovo pobjeda svih nas u našem klubu - rekao je Crnogorac za klupsku internet stranicu, osvrnuvši se i na meč:

- Zaista je bilo sjajnih prilika, dobrih akcija i mislim da publika želi ovakve utakmice na bh. terenima. Nadam se će svaka naša iduća utakmica u gostima biti ovako efikasna i naravno u našu korist.

U duelu protiv Krupe izabranici Gradimira Crnogorca imali su problema sa dugim loptama.

- Nismo imali toliko problema u prošlosti. Malo su lošije stajali naši odbrambeni igrači na dugim loptama, ali sve se da ispraviti. Da li mi je laknulo? Naravno da jeste. Prije početka sezone sam najavljivao borbu od prve do zadnje minute. Zajedno sa mladim momcima i par iskusnijih igrača. I sami znate da je ovo jedan dug proces. Prvo stabilizacija kluba i forsiranje mladih igrača. Ne treba se zanositi ovom pobjedom, treba nastaviti da radimo i da ostanemo čvrsto na zemlji - kazao je Crnogorac.

U narednom kolu, 20. septembra, Sloboda će na Tušnju ugostiti Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.