open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski derbi
Crnogorac: Ako budemo pravi, rezultat neće izostati, Musemić: Samo da teren bude uvjetan
Jedan od najzanimljivijih mečeva 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja se nastavlja poslije dvoipomjesečne pauze,  na stadionu Tušanj igraju Sloboda i Tuzla City.
26.02.2021. u 12:15
get url
text

Danas su zajedno pred novinare izašli treneri i kapiteni tuzlanskih premijerligaša.

- Mislim da će utakmica pokazati šta smo radili i dokle smo došli u pripremnom periodu. Svi igrači su spremni, željno iščekuju derbi i nadam se da će prenijeti na teren sve ono što smo se dogovorili. Tuzla City je skup odličnih pojedinaca, ali ako budemo pravi i u ritmu kao ranije, rezultat neće izostati. Sigurno da je derbi specifična utakmica gdje se nikada ne zna šta će se desiti, ali ko uđe sa više motivacije i želje, prevazići će to i ostvariti bolji rezultat -  poručio je Gradimir Crnogorac, šef struke Slobode.

Kapiten "Crveno-crnih" Amar Beganović također je optimista uoči gradskog derbija.

- Tuzla City je u prijelaznom periodu dobio najveće pojačanje u vidu trenera Musemića, ali se mi kao klub u nedjelju nadamo pobjedi jer imamo svoju računicu i u njoj ćemo dati sve od sebe. Mi smo Sloboda, klub sa stogodišnjom tradicijom, te se ne bojimo nikoga i idemo svakako da ostvarimo svoj cilj, a to su tri boda - poručuje Beganović.

Fudbalska sudbina se tako namjestila da Husref Musemić, nekadašnji šef struke Slobode, na klupi Tuzla Cityja debituje protiv bivšeg kluba:

- Raspored je tako htio da prvu utakmicu Tuzla Cityja vodim protiv ekipe u kojoj sam uspio provesti lijep period. Priča o derbiju ima svoju draž i vrijednost, a moji igrači su motivisani i žele što bolje odigrati utakmicu. Trenutno nemamo nikakvih problema s igračkim kadrom, osim Hasanovića koji je na oporavku nakon teške povrede. U nedjelju se nadam kvalitetnoj utakmici i da će teren biti uvjetan za igru tako da obje ekipe pokažu koliko znaju - istakao je Musemić.

Ajdin Nukić, kapiten "Plavih", derbi je najavio riječima:

- U nedjelju nas očekuje derbi koji ima veću draž, žar i borbu u odnosu ne neke druge utakmice. Siguran sam da ćemo uz naše maksimalno zalaganje ostvariti sva tri boda i priključak ka gornjem dijelu tabele te mjestu koje vodi u Evropu.

Utakmica se igra s početkom od 13.30 sati, uz prijenos na platformi Moja TV.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.