open-navfaktor-logo
search
Finansijska slika
Crno na bijelo: Pogledajte trenutno stanje u FK Sloboda, osnovan novi klub
Vrijedi istaći da je FK Sloboda od 15. novembra prošle godine izmirila obaveze u iznosu od 532.524 KM.
08.01.2020. u 11:15
get url
text

U skladu sa planiranim aktivnostima u vezi sa stabilizacijom kluba, transparentnosti poslovanja kao i osiguranjem kontinuiranog rasta, uprava FK Sloboda objavila je izvještaj o radu za četvrti kvartal 2019. godine.

- Objavljivanjem ovog izvještaja javnosti želimo da transparentnim poslovanjem uključimo širu zajednicu i upoznamo sve svoje simpatizere kao i građane Tuzle o sprovedenim aktivnostima u prethodnom periodu - saopćeno je.

-  Uzimajući u obzir da se FK Sloboda značajnim dijelom finansira iz javnih sredstava, transparentnost u poslovanju ne smatramo kao dobrom poslovnom praksom već kao obavezom radi čega će se praksa izvještavanja putem ove vrste izvještaja nastaviti u budućnosti na kvartalnom nivou. Želimo da na ovaj način upoznamo sve sa detaljnim stvarnim stanjem u klubu kao i izvršenim aktivnostima i planovima za naredni period. Pored takmičarskih utakmica koje FK Sloboda igra, postoji i veliki broj utakmica koje se odigravaju za pregovaračkim stolovima, a koje su van medijskog etera - dodaje se u saopćenju.

- Nadamo se da će svi kojima je FK Sloboda u srcu vidjeti iz ovog izvještaja da je jako puno utakmica van terena dobijeno i da smo imali ogromnu podršku u ostvarivanju zacrtanih ciljeva od svih uključenih u aktuelne projekte kome se ovim putem iskreno zahvaljujemo. Nadamo se da ćemo zajedničkim naporima uspjeti u svojoj namjeri da u naš klub vratimo stabilnost, mir i progres čime će uspješni rezultati postati svakodnevnica, a ne izolovani slučajevi.

Iz izvještaja u koji smo imali uvid dugovanja Slobode 15. novembra iznosila su 6.215.089 KM.

Sloboda je iz perioda 2018. godine ostala dužna Mensuru Aliću 120.000 KM, Nerminu Čoliću 13.800 KM, Azmir Husić potražuje više od 532.000 KM iz vremena dok je obnašao funkciju prvog čovjeka kluba. Gotovo isti iznos potražuje i Giprom (521.863). 

Vrijedi istaći da je FK Sloboda od 15. novembra prošle godine izmirila obaveze u iznosu od 532.524 KM.

Uprava FK Sloboda Tuzla je u navedenom periodu osnovala novi pravni subjekt pod nazivom OFK Sloboda Tuzla. Cilj osnivanja novog subjekta je uspostava transparentnog rada omladinskih selekcija kao i škole fudbala. Ovom transformacijom su stvoreni osnovni preduvjeti i za realizaciju integracije škole fudbala FK Proleter kao i ŽFK Sloboda. U sklopu osnivanja novog društva raspisan je i konkurs za sve sistematizacijom predviđene pozicije u klubu.

U FK Sloboda očekuju potpisavanje ugovora sa novim tehničkim sponzorom, a radi se i na modernizaciji rasvjete na stadiona Tušanj.

Revizijom poslovanja utvrđeno je da Sloboda nikada nije bila u PDV sistemu, što je urađeno po hitnom postupku.

Izvještaj pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.