On kaže da se nije smjelo desiti da predsjednik HDZ, koji ima apsolutnu vlast u Mostaru, bude pozvan u Narodnu skupštinu prije nego što se promijeni ime ulice u centru Mostara koja nosi ime Mile Budaka, jednog od najvećih ustaških zločinaca.

- Dodik i SNSD-ova koalicija ponizili su Republiku Srpsku, naše institucije i naš narod i zato je potpuno opravdana reakcija demobilisanih boraca ispred Narodne skupštine RS-a. Pored toga, jadno i bijedno izgleda način na koji Dodik, Čubrilović i ostali bježe sa megdana, povlače se i gaze odluke Narodne skupštine - rekao je Crnadak.

Crnadak je rekao da je teško i mučno gledati kako su se preko noći odrekli i Vojske RS-a i Uprave za indirektno oporezivanje RS-a i Visokog sudkosg i tužilačkog vijeća RS-a i Agencije za lijekove RS-a i kako bukvalno mole za milost, bez imalo dostojanstva i samopoštovanja.

- Njihova jedina poruka danas je "Bit ćemo dobri, sve ćemo se dogovarati i nikad više vas nećemo ljutiti, molimo vas oprostite nam". Današnja sjednica je samo još jedna mala potvrda da SNSD i njihovi partneri odlaze, samo je pitanje da li 2. oktobra ili će se njihov režim slomiti i prije toga - rekao je Crnadak, saopćio je PDP.