open-navfaktor-logo
search
Amerika želi...
Crnadak nakon susreta s Palmerom: ANP ne znači automatski članstvo u NATO-u
Amerika želi da se što prije formira vlast na svim nivoima, da se nastavi sa jačanjem institucija i vladavine prava, te da se jasno razumije da ANP ne znači članstvo i da se sada ne odlučuje o članstvu u NATO
03.09.2019. u 14:07
get url
text

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvuje na 14. bledskom strateškom forumu 2019. (Bled Strategic Forum 2019) pod nazivom "Izvori (ne)stabilnosti".

On se danas sastao i sa novoimenovanim specijalnim izaslanikom State Departmenta za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom. 

-Upravo završen sastanak sa Matthewom Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a za Evropu i Euroaziju i specijalnim predstavnikom SAD-a za Balkan, na Bledu.
Čestitke Palmeru i želje za uspješan mandat na novoj funkciji. Amerika želi da se što prije formira vlast na svim nivoima, da se nastavi sa jačanjem institucija i vladavine prava, te da se jasno razumije da ANP ne znači članstvo i da se sada ne odlučuje o članstvu u NATO. Pitanje Kosova ostaje najvažnije u regionu, ali će Washington i Palmer, kao specijalni predstavnik SAD-a, biti veoma prisutni i zainteresovani da se podrška reformama u BiH nastavi - naveo je Crnadak.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.