open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik PDP-a
Crnadak: Finansiranje na nivou BiH nije ugroženo
On tvrdi da u zakonodavstvu, nažalost, nema ograničenja za sadašnje stanje, navodeći primjer Mostara koji je 11 godina bez izbora
29.06.2019. u 17:58
get url
text

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak pozvao je danas da se što prije formira vlast na nivou Bosne i Hercegovine, jer, kako kaže, sadašnje stanje stvara političke tenzije.

Navodi da je odgovornost na tri stranke koje su taj proces započele.

On tvrdi da u zakonodavstvu, nažalost, nema ograničenja za sadašnje stanje, navodeći primjer Mostara koji je 11 godina bez izbora.

- Staro Vijeće ministara radi dok se ne izabere novo i teoretski to može da traje u nedogled, ali stav PDP-a je da zbog građana vlast treba da se formira što prije i da u punom kapacitetu počnu da rade nova Vlada Federacije i Vijeće ministara BiH – rekao je Crnadak novinarima u Bijeljini.

Kaže i da nije ugroženo finansiranje na nivou BiH i da vjeruje da će to pitanje biti riješeno na sjednici Vijeća ministara, 2. jula.

Smatra da se po pitanju Akcionanog plana za članstvo u NATO (MAP) može pronaći rješenje kako ispoštovati međunarodne obaveze i zaštiti interese RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.