open-navfaktor-logo
search
Šef bh. diplomatije
Crnadak: Dobro je što je SNSD priznao grešku i popustio
U najkraćem roku treba da budu ratifikovani finansijski aranžmani koji čekaju u Parlamentu, s obzirom na to da se radi o projektima izgradnje puteva, vodovoda i infrastrukture i korisni su za građane i u Republici Srpskoj i u FBiH, kazao Crnadak 
15.11.2019. u 16:18
get url
text

Dobro je što je SNSD priznao grešku i popustio, dostavljajući imena za sastav parlamentarnih komisija Zastupničkog doma doma, jer je ovo pozitivan signal da bi Parlamentarna skupština BiH mogla da počne sa normalnim radom. Nadam se da će istovremeno biti odblokiran i rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Poručio je to ministar vanjskih poslova BiH Igora Crnadak u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

- Apelujem da rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH iskoristi ovaj pozitivan momenat i što prije izabere delegaciju BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE). Jedina smo evropska zemlja koja je član tog tijela, a ne učestvuje u njegovom radu. Imenovanjem parlamentarne delegacije u PSVE bar donekle bismo umanjili negativan efekat te diplomatske blamaže - kazao je Crnadak. 

Smatram da u najkraćem roku treba da budu ratifikovani finansijski aranžmani koji čekaju u Parlamentu, s obzirom na to da se radi o projektima izgradnje puteva, vodovoda i infrastrukture i korisni su za građane i u Republici Srpskoj i u FBiH.

- Od samog početka sam pozivao da Parlamentarna skupština BiH normalno radi dok traju pregovori o formiranju vlasti na nivou BiH. Institucije ne smiju da budu u blokadi, moraju stalno da rade, jer se tako šalje poruka da smo ozbiljan međunarodni partner - zaključio je Crnadak. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.