open-navfaktor-logo
search
Demonstracije
Crna Gora: Policija privela zastupnike Demokratskog fronta
Crnogorska policija je sinoć privela zastupnike opozicionog Demokratskog fronta (DF) Miluna Zogovića i Marinu Jočić, zbog učešća u demonstracijama ispred zgrade Centra sigurnosti u Podgorici.
25.06.2020. u 08:13
get url
text

Nakon što je oko stotinu pristalica opozicije okupljenih ispred Centra sigurnosti počelo gađati policajce kamenicama, bačen je suzavac. Iz Uprave policije su kazali da je tokom intervencije u Podgorici privedeno 18 osoba.

- Večeras je ispred zgrade podgoričke policije došlo do incidenta. Okupljeni su policiju gađali kamenicama i oglušili se izdatim upozorenjima i naređenjima da se raziđu. Policija je privela 18 osoba, a u toku su policijsko-tužilačke aktivnosti na njihovom procesuiranju - kazali su sinoć iz Uprave policije.

Do protesta pristalica dijela opozicije u Podgorici došlo je nakon što je policija intervenisala u Budvi i suzavcem razbila demonstracije u tom gradu. Građani Budve protestovali su protiv imenovanja novog gradonačelnika Velibora Bulatovića. Opozicija tvrdi da je Bulatović izabran na nelegalan način. Tokom policijske intervencije, između ostalih, uhapšen je i bivši gradonačelnik Budve Marko Carević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.