open-navfaktor-logo
search
Jasan stav
Crna Gora: Ambasadorka SAD osudila napade na muslimane u Pljevljima
Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke osudila je nedavne napade na pripadnike muslimanske zajednice u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).
04.09.2020. u 20:24
get url
text

Kako se navodi iz ambasade SAD, Rajnke se danas sastala sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem. Ona je kazala da su Sjedinjene Američke Države solidarne su sa crnogorskom muslimanskom zajednicom.

- SAD solidarne sa crnogorskom muslimanskom zajednicom i osuđuju nedavne napade. Multikulturalna Crna Gora je definisana poštovanjem ljudskih prava i manjina i osigurava sigurnost i dobrobit svih građana. Pratimo razvoj događaja i pozivamo da se zaštitite ljudska i manjinska prava i slobode, nezavisnost Crne Gore, multietnički i multivjerski sklad - kazala je Rajnke.

Reis Rifat Fejzić upoznao je ambasadorku sa situacijom u Pljevljima izrazivši bojazan da bi muslimani mogli ponovo postati žrtva nestabilnosti i ideologije koja kreira takvu klimu.

- Vaše interesovanje i podršku doživljavamo ohrabrenjem u pravcu smirivanja strasti i osjećaja nesigurnosti koji je prisutan među našim pripadnicima - kazao je Fejzić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.