open-navfaktor-logo
search
Povratak na Old Trafford
Cristiano Ronaldo se pobrinuo za "skok" dionica Manchester Uniteda
Dionice Manchester Uniteda završile su august sa povećanjem vrijednosti od 7,2 posto zbog transfera Cristiana Ronalada, a United je u ovom razdoblju bio klub koji je najviše donio svojim ulagačima, javlja Anadolu Agency (AA). 
07.09.2021. u 11:41
get url
text

Posebno učinkoviti transferi i uspješni rezultati također su pozitivno utjecali na performanse klubova na berzama.

Među fudbalskim klubovima koji su pokazali najbolji performans na berzama na kraju augusta prednjači Manchester United (7,2 posto), a prate ga Lazio (4,8 posto), Juventus (3,1 posto), Borussia Dortmund (2,6 posto), Benfica (1,6 posto) i Olympique Lyon (0,9 posto).

Pored klubova koji su zabilježili porast, dionice AFC Ajaxa u ovom su periodu zabilježile pad od 1,7 posto. 

Dionice Manchester Uniteda porasle su snažno transferom Cristiana Ronalda, koji je za engleskog premijerligaša potpisao ugovor na 2+1 godinu.

Značajan rast dionica zabilježio je i italijanski Lazio. 

Iako Cristiano Ronaldo nije ostao u Juventusu, vrijednost dionica ovog kluba također je značajno rasla zahvaljujući transferima koji su napravljeni. Juventus je doveo brazilskog napadača Kaia Jorgea i svog bivšeg fudbalera Moisea Keana, a posuđen je i Manuel Locatelli s opcijom otkupa.

Benfica, koja je lider portugalske Superlige (Primeira Liga), također je eliminirala PSV Eindhoven u okviru kola doigravanja UEFA Lige prvaka. Tako je Benfica svoj uspjeh na zelenim terenima prenijela i na berze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.