open-navfaktor-logo
search
Juve traži devetku
Cristiano Ronaldo "odobrio": Dovedite Edina Džeku!
Cristiano Ronaldo, sjajni Portugalac u dresu Juventusa, "odabrao" je napadača za Juventus.
23.08.2020. u 12:09
get url
text

Devetku Stare dame, ako se pita CR7, nosit će Edin Džeko, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine. Ovu vijest objavila je ugledna La Gazzetta dello Sport.

Italijanski mediji navode kako je Ronaldo u razgovoru sa Upravom kluba istakao kako ne bi imao ništa protiv da igra u tandemu sa Edinom Džekom, te da je uvijek cijenio napadačke kvalitete bh. reprezentativca.

Kako piše Gazzetta naš golgeter idealan je profil za devetku Juventusa. Džeko je prošle sezone postigao 16 golova u Serie A, odigrao je više od 30 utakmica u sezoni.

Uz to, Dijamant ima konstituciju tijela koja mu omogućava da može zadržati loptu, ali je istovremeno i odličan playmaker.

Kako bi se posao mogao završiti Roma čeka da Džeko pristane na pregovore ili da Stara dama pošalje ponudu. Nagađa se da bi Juve mogao ponuditi deset miliona eura.

Corriere dello Sport piše da bi uz Džeku ova dva kluba mogla i dodatno trgovati. Navodno, Florenzi bi mogao završiti u Torinu, u zamjenu za Ruganija, Romera ili Demirala.

- Roma mora riješiti kapitalne dobitke, a iako možda i ne bi prodali Džeku morat će žrtvovati svoje ponajbolje igrače, pogoto kapitena, jer bi im finansijski oporavak to mogao diktirati - piše CDS.

Također, naglašeno je da bi posao mogao biti završen tek nakon reprezentativne pauze (Zmajevi 4. i 7. septembra igraju Ligu nacija protiv Italije i Poljske).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.