open-navfaktor-logo
search
Velika zvijezda
Cristiano Ronaldo objasnio kako je nastala njegova poznata proslava
Kasnije mi je postalo zanimljivo pa sam to radio sve češće. Primijetio sam i da se navijačima dopalo tako da sam nastavio slaviti na taj način, rekao je Portugalac.
06.08.2019. u 15:17
get url
text

Karakteristični sprint, skok i okret za 180 stepeni, te doskok sa raširenim rukama, scena je koja je poznata svakom ljubitelju fudbala
i način na koji Cristiano Ronaldo proslavlja svoje golove.

I dok je mnogo onih koji smatraju da je proslava njegovih golova čisti marketinški trik, Portugalac je u razgovoru za Soccer.com objasnio kako je  nastala sasvim spontano.

U augustu 2013. godine Real Madrid je na američkoj turneji s 3:1 savladao Chelsea, a svoj drugi pogodak na utakmici peterostruki osvajač Zlatne lopte postigao je u 57. minuti.

- Zaista ne znam kako je uopće došlo do toga - objasnio je Ronaldo, te dodao:

- Postigao sam gol i jednostavno se desilo. Da budem iskren, bila je to sasvim prirodna i spontana reakcija.

No nova proslava dopala se i njenom izvođaču.

- Kasnije mi je postalo zanimljivo pa sam to radio sve češće. Primijetio sam i da se navijačima sviđa tako da sam nastavio slaviti golove na taj način - rekao je Portugalac.

Iako je Ronaldo prošlog ljeta napustio Real, u kojem je "patentirao" sada već jako poznatu proslavu gola, jedan od najboljih fudbalera svijeta svih vremena golove je i Juventusu nastavio proslavljati na isti način.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.