open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Cristiano Ronaldo novi igrač Al-Nassra!
Portugalac Cristiano Ronaldo novi je igrač tima iz Saudijske Arabije - Al-Nassra.
30.12.2022. u 22:32
get url
text

Ovu vijest objavili su na svom zvaničnom Twitter nalogu iz Al-Nassra te kako kažu doveli su najboljeg fudbalera na svijetu.

- Pišemo historiju. Ovo je pojačanje koje ne samo da će inspirisati naš klub da napravi najbolje rezultate ikada, nego će inspirisati cijelu ligu, našu zemlju, buduće generacije, dječake i djevojčice da budu najbolja verzija sebe. Dobrodošao u svoj novi dom Cristiano - piše u objavi Al-Nassra.

Ronaldo je sa Al-Nassrom potpisao ugovor na dvije godine prema kojem će zarađivati preko 70 miliona eura po sezoni, što predstavlja najveći ugovor u historiji fudbala.

- Uzbuđen sam zbog novog iskustva u drugačijoj ligi i drugoj državi. Vizija Al-Nassra je vrlo nadahnjujuća. Uzbuđen sam pridružiti se saigračima i pomoći ekipi da postigne još uspjeha - izjavio je Ronaldo nakon potpisa.

Al-Nassr, klub koji je jedan od najuspješnijih klubova u zemlji s devet naslova prvaka, htio ga je i ljetos, ali Ronaldo je odbio transfer u nadi da će se pridružiti klubu koji igra Ligu prvaka.

Sjajni Portugalac je više od mjesec dana bio bez kluba nakon što je 22. novembra sporazumno raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Tamo je cijeli prvi dio sezone bio u drugom planu te se zatim otvoreno pobunio protiv trenera Erika ten Haga i klupskog vodstva.

Tokom blistave karijere Ronaldo je nastupao za Sporting Lisabon, u dva navrata Manchester United, Real Madrid i Juventus.

Za reprezentaciju Portugala, s kojom je 2016. bio evropski prvak, odigrao je 196 utakmica i postigao 116 golova. Čak pet puta tokom karijere osvajao je Zlatnu loptu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.