open-navfaktor-logo
search
Borilački sportovi
Crawford: Djeca mi neće u MMA, prijatelj sam s Mirsadom Bektićem, znam koliko zarađuje
On mi uvijek kaže da dobiju dio za to da se pojave na meču, dio za pobjedu, dio za najbolji nokaut
21.08.2019. u 12:56
get url
text

U posljednjoj epizodi svjetski poznatog podcasta "Joe Rogan Experience" (JRE MMA Show) gostovao je jedan od najboljih P4P profesionalnih boksera današnjice Terence Crawford.

Osvrnuo se i na prijateljstvo s bosanskohercegovačkim UFC borcem Mirsadom Bektićem, a kazao je kako su honorari MMA borcima znatno pali nakon što je uveden dogovor s kompanijom Reebok, pa sami borci više nisu imali dodatan izvor prihoda kao do tada, prenosi Fightsite.

- Prije su zarađivali mnogo više. Imam jako dobrog prijatelja Mirsada Bektića, iz Nebraske. On je iz Bosne, ali živi u gradu Lincolnu u Nebraski. Mi smo jako dobri prijatelji, jako, jako dobri prijatelji. I on mi uvijek kaže kako im je struktusiran honorar; dobiju dio za to da se pojave na meču, dio za pobjedu, dio za najbolji nokaut... - otkriva Crawford.

Rogan je u međuvremenu pohvalio Bektića za kojeg smatra da je vrlo talentiran borac. Bektić je 28-godišnji borac iz Srebrenice, a posljednji put nastupio je u julu protiv Josha Emmetta, kada je poražen tehničkim nokautom u prvoj rundi. U UFC-u ima šest pobjeda i dva poraza, a mnogi ga smatraju budućim "contenderom" u perolakoj diviziji.

Crawford, neporaženi šampion (35-0), poručio je kako se njegova djeca neće baviti MMA sportom.

- Ne, nikada. Pokušavam ih prebaciti na baseball. MMA borci ne zarađuju previše. A dobivaju previše batina. Oni dobivaju koljena ili udarce nogama u glavu, u zube. Mislim da je MMA više brutalan od boksa. U boksu ima više povreda glave, ali ukupno govoreći mislim da MMA ostavlja veći trag od boksa. Ali ni boks nije zdrav. Događaju se razne ružne stvari, ljudi umiru u rignu... - kazao je Crawford.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.