open-navfaktor-logo
search
Nova sezona
COVID-19 protokol: Mjere kojih će se premijerligaši morati pridržavati
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavio je Plan mjera i procedura "Covid-19" vezan za odigravanje utakmica Premijer lige i Kupa BiH u novoj sezoni koja počinje 1. augusta.
20.07.2020. u 20:43
get url
text

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa premijerligaške ekipe će morati biti na maksimalnom oprezu, zbog čega su donesena neka nova pravila kojih će se morati pridržavati kada budu dolazili na utakmice.

VEZANI TEKST - Savez mislio na sve osim na jednu bitnu stvar: Kako će gledaoci pored malih ekrana pratiti utakmice?

- Kod putovanja i dolaska ekipa na stadion, potrebno je primjenjivati opće higijenske mjere (nošenje maske za lice, dezinfekcija, itd). Kod rasporeda sjedenja u autobusu svaka osoba sjedi sama (1 osoba na 2 sjedišta).

- Ukoliko je moguće, ekipe i ostala službena lica dolaze na stadion direktno, najkasnije 90 minuta prije početka utakmice.

- Potrebno je izbjegavati dolazak dan radnije.

- Ukoliko ekipa ipak dolazi dan ranije, potrebno je sa osobljem odabranog hotela ranije utvrditi sve higijenske propisane mjere u cilju zaštite zdravlja igrača i ostalih zaposlenika.

- Sektor za sport će na preporuku kluba u svakom mjestu odigravanja utakmica prethono odrediti samo jedan hotel koji je moguć za smještaj ekipa, te sa istim dogovoriti primjenu obavezujućih higijenskih i ostalih preventivnih aktivnost (svi igrači u jednokrevetnim sobama, odvojene sale za ručavanje, pridržavanje ostalih preporuka).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.