open-navfaktor-logo
search
Efikasne mjere
COVID-19: EU će objaviti da su aerodromi u Turskoj sigurni za putnike
Svi aerodromi u Turskoj, koja vodi efikasnu borbu protiv pandemije koronavirusa, sigurni su za putnike, izjavio je Huseyin Keskin, direktor Državne agencije za aerodrome Republike Turske (DHMI).
22.07.2020. u 10:57
get url
text

Istakao je da su se pridružili Sporazumu o vazduhoplovnoj industriji kako bi institucije Evropske unije (EU), prije svega Evropska agencija za sigurnost zračnog saobraćaja (EASA) i Evropski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC), objavile da su svi aerodromi u Turskoj sigurni za putnike.

Keskin je putem Twitter objavio da aerodromi u Turskoj vode vrlo efikasnu borbu protiv daljnjeg širenja pandemije.

- Mjere koje smo poduzeli na našim aerodromima u okviru projekata 'Mjere predostrožnosti protiv pandemije i certifikacija' i 'Covid19 Free Airports' bit će najbolji pokazatelj evropskim zrakoplovnim institucijama - kazao je Keskin.

Istakao je da će s EASA-om podijeliti podatke, znanje i iskustva kako bi se analizirali svi efekti mjera poduzetih na turskim aerodromima za vrijeme pandemije.

- Ovo će također pomoći da se mjere koje su poduzete prošire ili ublaže, u slučaju potrebe. U svjetlu ovih iskustava, naši gosti na aerodromima osjećat će se prijatno i udobno, znajući da odlučno provodimo sve potrebne mjere kao što su održavanje fizičke distance i stalna dezinfekcija - rekao je Keskin.

Prema podacima Ministarstva zdravstva, u Turskoj se dosad od koronavirusa oporavilo 204.011 osoba. Broj zaraženih u cijeloj državi iznosi 221.500, broj smrtnih slučajeva 5.526, a dosad je obavljeno preko 4,36 miliona testiranja na COVID-19. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.