Dužnosnici su razgovarali o ekonomskoj saradnji Bosne i Hercegovine i Kine, ističući odlične bilateralne odnose, a upućen je i poziv kineskimfirmama za učestvovanje na Međunarodnom privrednom sajmu Mostar 2022. godine.

Čović je zahvalio ambasadoru, Vladi i narodu Kine za pomoć u realizaciji brojnih projekata i prijateljski odnos Kine prema Bosni i Hercegovini, kao i na značajnoj višestrukoj donaciji medicinske opreme Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i pomoći pruženoj u zdravstvenoj krizi i borbi s koronavirusom.

Govoreći o jačanju ekonomske saradnje, Čović je upoznao ambasadora kako nakon dvogodišnje pauze, najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovni, Međunarodni sajam privrede Mostar, nastavlja s radom.

BiH i NR Kina imale su uspješnu suradnju na Sajmu privrede u Mostaru, te je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, imajući u vidu kako je NR Kina posljednj deceniju izrazito prisutna na Mostarskom sajmu, uputio poziv kineskim firmama za učestvovanje na Sajmu i naredne, 2022. godine.

Na sastanku se, također, razgovaralo o aktuelnoj situaciji u obje zemlje, te je Čović informirao ambasadora o predstojećim aktivnostima u BiH kao i nastavku razgovora koji će se voditi o nužnoj izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Ping je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom naših dviju prijateljskih zemalja, koja će se i dalje razvijati na obostrano zadovoljstvo, saopćeno je iz HDZ-a BiH.