Sastanak

Čović sa ambasadorom Srbije: Rješenje isključivo zajednički kompromis SNSD-a, SDA i HDZ-a

Objavljeno: 24.07.2019. u 10:59

Na sastanku je razgovarano o evropskom putu obje zemlje

Dragan Čović i Aleksandar Đorđević

FOTO: Dom naroda BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je danas ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića.

Čović je informirao Đorđevića o trenutnoj političkoj situaciji u BiH te je istaknuo nužnost brzog procesa formiranja vlasti na svim nivoima kao jedino rješenje za izlazak iz višemjesečnog zastoja, uz isključivo zajednički kompromis SNSD-a, SDA-a i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, sukladno izbornom rezultatu.

Na sastanku je razgovarano o evropskom putu obje zemlje, naporima koji se rade na ovom putu, odnosima u regiji, ali i o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije.

Također, razgovarano je o regionalnoj saradnji, jačanju dobrosusjedskih odnosa, poboljšanje suradnje, posebice na ekonomskom polju kao i na polju evropskih integracija naših dviju zemalja, saopćeno je iz ureda Dragana Čovića.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije