open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Zagrebu
Čović - Plenković: "Legitimni predstavnici Hrvata u BiH spremni na suradnju"
Plenković je posebno važnim istaknuo "poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a naročito Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda"
19.07.2019. u 09:48
get url
text

Odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini bila je tema razgovora prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića u Zagrebu sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Važnim su ocijenili otvorenu komunikaciju i rješavanje svih otvorenih pitanja u duhu dobrosusjedskih odnosa.

Čović je upoznao Plenkovića o preprekama, ali i nužnosti hitnog formiranja vlasti na svim nivoima, posebno Vijeća ministara BiH.

Kazao je da su "legitimni predstavnici Hrvata u BiH spremni na suradnju, uz izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama".

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković još jednom je iskazao punu podršku Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Evropskoj uniji.

Posebno važnim istaknuo je "poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a naročito Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.