Sastanak u Zagrebu

Čović - Plenković: "Legitimni predstavnici Hrvata u BiH spremni na suradnju"

Objavljeno: 19.07.2019. u 09:48

Plenković je posebno važnim istaknuo "poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a naročito Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda"

FOTO: ARHIV

Odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini bila je tema razgovora prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića u Zagrebu sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Važnim su ocijenili otvorenu komunikaciju i rješavanje svih otvorenih pitanja u duhu dobrosusjedskih odnosa.

Čović je upoznao Plenkovića o preprekama, ali i nužnosti hitnog formiranja vlasti na svim nivoima, posebno Vijeća ministara BiH.

Kazao je da su "legitimni predstavnici Hrvata u BiH spremni na suradnju, uz izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama".

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković još jednom je iskazao punu podršku Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Evropskoj uniji.

Posebno važnim istaknuo je "poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a naročito Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda."

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije