Prijem povodom katoličkog Božića organizira Dragan Čović, još aktuelni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lider HDZ-a BiH, a realizacija ide preko Službe za zajedničke poslove Bosne i Hercegovine kojoj je i odobreno 25.000 KM u te namjene.

Novac iz tekuće rezerve odobrilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, čija je odluka objavljena jučer u Službenom listu Bosne i Hercegovine.

Ovih 25.000 KM bit će utrošeno na hranu i piće, zakup tehnike, dekoraciju, štampanje pozivnica, orkestar i bend, te voditelje programa.

- Sve aktivnosti u cilju organizacije božičnog prijema, a posebno po pitanju specifikacije nabavke/zakupa, Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine izvršavat će u saradnji sa osobom koju za organizaciju prijema imenuje klub Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine – piše u odluci Vijeća ministara.

Čović je prošle godine ovaj prijem organizirao u Mostaru, u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače. Za prijem povodom Božića 2020. godine bilo je odobreno 20.000 KM, ali on nije doržan zbog pandemije koronavirusa.