- Imamo svakako najpametnije i najljepše biće koje može ponuditi svoje životne vrijednosti i sve ono što gradi kroz politiku proteklih 20-ak godina i hrvatskom narodu i svim građanima BiH. To je upravo gospođa Borjana Krišto. Predsjedništvo je jednoglasno utvrdilo njenu kandidaturu - kazao je Čović.

Dodao je kako se danas dogovarao s predsjednicima drugih stranaka HNS-a.

- Mislim da imamo tri mjeseca ispred sebe jedne kvalitetne kampanje koju možemo graditi na vrijednostima jedne svježine u politikama kada je u pitanju čitava BiH, ali s druge strane jedno pozamašno iskustvo kada je u pitanju BiH i naš euroatlantski put. Gospođa Krišto je jedan od zagovornika svih vrijednosti BiH kojim se HDZ danas ponosi - rekao je Čović i dodao:

- Vjerujem da će kampanja biti korektna, da će biti rasterećena svega onoga što nam je trebalo posljednjih nekoliko godina da bismo imali mir u provođenju politike u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Govoreći o kandidatskim listama Čović kaže da je posao manje-više završen. Predsjednik HDZ-a nije želio iznositi imena nosilaca lista navodeći kako će one ujutro biti dosupne. Međutim, naveo je kako će Darijana Filipović biti nosilac liste za državni parlament u izbornoj jedinici koja obuhvata HNK i ZHK, a Marinko Čavara za SBK i ZDK.