open-navfaktor-logo
search
Ponosni i prkosni
Čović jasno poručio: Neum je hrvatski!
Nećemo dozvoliti da se ovdje grade neke luke, željeznički tokovi, ulaze neki brodovi i slične projekte, stav je lidera HDZ-a BiH
24.09.2018. u 11:32
get url
text
Dragan Čović
Dragan Čović

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na predizbornom skupu ove stranke u Neumu govorio je i o Pelješkom mostu.

Kako prenosi HMS, Čović je kazao da  je Pelješki most velika šansa za Neum koji će ovu općinu potpuno otvoriti za dolazak turista sa svih strana.

- Neum je interes već duže vrijeme i drugih naroda i politika u BiH. I od prvog dana do danas imali smo potrebu naglašavati kako je ovo pomorsko središte Bosne i Hercegovine, kako bi ono trebalo sve ono što se veže za vodu, za more imati upravo ovdje u Neumu, a ne drugim izdvojenim sredinama, ali i kako imamo jasnu viziju kako to očuvati kao jedan prirodni biser zbog površine koju imamo unutar teritorija BiH.

Nećemo dozvoliti da se ovdje grade neke luke, željeznički tokovi, ulaze neki brodovi i slični projekti i ideje o kojima smo slušali, a kojima smo se uspjeli othrvati. Sličnih će tendencija vjerovatno biti, međutim koliko mi budemo mudri, toliko ćemo im zatvoriti mogućnost da u naše ime donose odluke - dodao je Čović zaključivši da ima još projekata koji će unaprijediti Neum "u kojem ćemo biti ponosni i prkosni da je hrvatski i da niko u tome ne vidi ništa loše".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.