open-navfaktor-logo
search
Telefonski sastanak
Čović i američki ambasador Nelson: Politička saradnja u ovom trenutku je ključna
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak sa Ericom Nelsonom, ambasadorom SAD u BiH.
29.03.2020. u 17:20
get url
text

Nelson i Čović razgovarali su o višestrukim mjerama koje su, prateći preporuke stručnjaka i modele zemalja koje su se prethodno suočile sa pandemijom, uvedene kako bi se suzbilo širenje koronavirusa i ekonomske posljedice u BiH.

Bilo je riječi i o kapacitetima zdravstvenog sistema, ekonomskim mjerama, pitanjima sigurnosti i stabilnosti, te međunarodnoj saradnji.

Razgovarano je i o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pri čemu su sagovornici naglasili da je politička saradnja, posebno u ovom trenutku, ključna.

Čović je, u ime stanovnika Bosne i Hercegovine, izrazio zahvalnost američkom narodu i dužnosnicima koji dopremanjem humanitarne pomoći i medicinske opreme doprinose očuvanju života, stabilnosti i prosperiteta BiH, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Čović je danas putem telefona razgovarao i sa Valentinom Inzkom, visokim predstavnikom u BiH.

Kako je naglašeno, svi nivoi vlasti moraju imati usuglašena i prihvatljiva rješenja za pomoć ekonomiji i privredi. Zaštita radnih mjesta, te zakonske olakšice i poticajne mjere prema preduzećima, ekonomiji, poljoprivredi i ekonomiji ne smiju biti zapostavljene.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.