open-navfaktor-logo
search
Dao potvrdu
Čović: Goran Opsenica je Hrvat po nacionalnosti
Pojedini mediji pisali su da je Opsenica zanoćio kao Hrvat, a probudio se kao Srbin
31.10.2018. u 15:49
get url
text

Informacija koja je procurila u medijima nakon performansa HDZ-ovog kadra Gorana Opsenice za govornicom Skupštine HNK u dresu bh. fudbalske reprezentacije, da je direktni mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH dobio Opsenica koji se izjasnio kao Hrvat, a kojeg su u CIK-u kasnije proglasili Srbinom, izazvala je dosta spekulacija.

O ovom slučaju novinari su danas tražili komentar i predsjednika HDZ-a Dragana Čovića. Novinare je interesovalo i je li Goran Opsenica na nedavnim izborima u CIK-u BiH upisan kao zastupnik iz reda srpskog naroda, s obzirom na tvrdnje da se sve čini kako bi HDZ BiH osvojio još jedan mandat.

-Imate dosta časnih ljudi koji nisu zaslužili bilo kakav komentar koji vi tražite, bez obzira na to što kao medij imate to pravo raditi. Gospodin Goran Opsenica je vrlo jasnog opredjeljenja kad je riječ o nacionalnosti, to je hrvatska nacionalnost. To su lične stvari i o tome ćete morati s njim razgovarati, ja samo iznosim službeni stav za jednu osobu koju izuzetno cijenim - kazao je Čović.

Pisanje pojedinih medija kako je "Opsenica zanoćio kao Hrvat, a probudio se kao Srbin", aktuelni ministar zdravstva u Vladi HNK je prokomentarisao kratko, da je on Hrvat, i da je problem do CIK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.