open-navfaktor-logo
search
U pratnji supruge
Čović glasao u Mostaru: Već nakon ponoći imat ćemo jasnu novu poruku
Mislim da ćemo već nakon ponoći imati jednu jasnu novu poruku svih žitelja BiH da žele jedan brzi napredak Evropskoj uniji, da žele Bosnu i Hercegovinu koja će se vrlo brzo transformirati u jedno moderno uređeno društvo
07.10.2018. u 11:52
get url
text
Dragan Čović u pratnji supruge glasao u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru
Dragan Čović u pratnji supruge glasao u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Dragan Čović, glasao je na biračkom mjestu u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Čović je u pratnji supruge došao na biračko mjesto.

-Mislim da ćemo već nakon ponoći imati jednu jasnu novu poruku svih žitelja BiH da žele jedan brzi napredak Evropskoj uniji, da žele Bosnu i Hercegovinu koja će se vrlo brzo transformirati u jedno moderno uređeno društvo, u kojem će apsolutno tri konstitutivna naroda biti do kraja ustavna i jednakopravna i neće razmišljati više o svojim ugroženostima. Duboko sam uvjeren da to danas na isti način vide i žitelji bošnjačke nacionalnosti i srpske i hrvatske i svi oni koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda - kazao je Čović novinarima nakon glasanja.

Na njihov upit o obećanjima unazad četiri godine o bržem evropskom putu koja nisu realizovana, Čović je pojasnio razloge tog propusta i iskazao uvjerenje da će nakon ovih izbora biti konačno realizovana.

-Izgubilo se jedno povjerenje u te četiri godine. Prve dvije godine je to išlo jako dobro, a onda smo zadnju godinu i pol dana ušli u jednu predizboru euforiju, što se nikada nije desilo do sada, koliko ja pamtim. Tada se narušilo povjerenje između svih partnera koji su činili vlast. Nastale su koalicije i partnerstva one većine na državnom i entitetskom nivou, posebno u Federaciji BiH. Čini mi se da razgovori koji su se u posljednje vrijeme vodili daju šansu da mi ovaj put partnerstvo napravimo uz naš jedan plan koji će imati vrlo jasnu reformsku agendu, a ne reda radi. Znači, ja lično i stranka koju predvodim ćemo svim prijateljima s kojima gradimo vlast vrlo jasno staviti agendu, to je naš program i sedam tačaka. Ko želi s nama to može napraviti, a onda će to biti jasna obveza, da svaki mjesec znamo što je čiji posao - zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.