open-navfaktor-logo
search
Nakon poraza
Čović: Bošnjaci se opredijelili da izaberu dva člana Predsjedništva
Osvrnuo se na broj glasova koji je dobio njegov protukandidat, lider DF-a Željko Komšić
07.10.2018. u 23:38
get url
text

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda i lider HDZ-HNS Dragan Čović kazao je da su se Bošnjaci opredijelili da izaberu dva člana Predsjedništva BiH.

{$galerijaFotografija}

Čović se zahvalio hrvatskom glasačkom tijelu i onima koji su podržali HDZ i HNS.

- Odaziv je iznad svih očekivanja i naših planova. Potpora je daleko od naših očekivanja. Doći ćemo na 155 tisuća glasova za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ako znamo kakvo je naše glasačko tijelo, onda s moje strane jedna obveza zahvaliti se svima koji su prepoznali projekat koji smo nudili -  poručio je Čović.

Osvrnuo se na broj glasova koji je dobio njegov protukandidat, lider DF-a Željko Komšić.

- Zajedništvo koje smo napravili je rezultiralo fantastični rezultatom. Hrvatski narod je poslao poruku da on jeste konstitutivan narod, da razmišlja proevropski, da ima vrlo jasan plan iako je malobrojan. Žalosti me što to naši prijatelji Bošnjaci nisu razumjeli i što su kroz svoj projekat evidentno, prema glasovima koje imamo, opredijelili se da izaberu dva člana Predsjedništva BiH. Duboko sam vjerovao da to neće uraditi jer ova naša potpora je bila toliko dominanta unutar hrvatskog glasačkog tijela. Ne možete Hrvatima birati legitimne predstavnike. To nije evropski put. To je poruka i predstavnicima međunarodnih institucija - kazao je Čović.

čović - izbori - 07.10.2018.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.