open-navfaktor-logo
search
Poruka zastupnice SDA
Ćosović-Hajdarević: Ovdje nema puno naroda ni pravde, a ni "djela, Harkane"
Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević oglasila se na svom Facebook profilu komentirajući informacije koje su se pojavile u javnosti o njenom navodnom prelasku u neku drugu stranku
08.10.2019. u 10:08
get url
text

Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević oglasila se na svom Facebook profilu komentirajući informacije koje su se pojavile u javnosti o njenom navodnom prelasku u neku drugu stranku. Priča o njenom navodnom napuštanju SDA mogla se čuti u političkim krugovima unazad skoro mjesec, a Faktor je nakon višestrukih provjera o tome jučer pisao. 

Na indirektan način, Ćosović-Hajdarević je svojim postom potvrdila da se na nju vrše pritisci iz Naroda i pravde, u čemu prednjači predsjednik ove stranke Elmedin Konaković, kako bi napustila SDA i pridružila se NiP-ovcima.

Status Ćosović-Hajdarević prenosimo u cijelosti:

-S obzirom na veliki broj upita prijatelja, kolega, ali i glasača o navodnom prelasku u neke druge stranačke opcije, poručujem sljedeće:

Sa onima koji su spremni, radi nekoliko malih i prolaznih pozicija u kantonalnoj vlasti praviti kompromise sa samim sobom, izdati emanet naših šehida, trgovati sa istinom o agresiji i genocidu, pa i trgovati sa svim onim vrijednostima koje su meni suštinske, a njima evidentno samo deklarativno svetinja, ne želim imati ništa.

Birajući njih, izdala bih sebe, svoju porodicu, svoju vjeru, svoje glasače, ali što je najvažnije izdala bih sve one koji su svoje živote dali da bismo mi danas bili slobodni u svojoj vjeri i na svojoj zemlji.

Uvreda i bol za sve preživjele žrtve genocida od Srebrenice, Prijedora, Ključa, Vlasenice, Višegrada, Zvornika, Foče, pa sve do Sarajeva, a koju su osjetili gledajući film 11. jula na TVSA koji negira sve golgote koje su prolazili - nema cijenu.

Moja čast poznaje samo vrijednost, a vrijednost je biti na pravoj strani, na strani vjere, države i nacije.

Moj izbor nije samo moje pravo, nego je i obaveza i odgovornost, te stoga nema dvojbe u onome ko sam, odakle sam i kome pripadam i tu se neće mijenjati ništa!

Ovdje nema puno naroda ni pravde, a ni "djela, Harkane"... - napisala je Ćosović-Hajdarević.

Da se nešto iza brda valja i da Konaković i njegova ekipa "rovare", dalo se nazrijeti i nakon fotografija koje je, također, na svom Facebook profilu objavio njen stranački i kolega iz zastupničkih klupa Aljoša Čampara. Uz poruku "Gdje će na najstabilnije" Čampara je objavio fotografije na kojima je u društvu sa Ćosović-Hajdarević i Jasminom Biščević-Tokić. 

VEZANI TEKSTStrah od gubitka vlasti: Konaković pritiscima "lomi" dvije zastupnice SDA da pređu u NiP

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.