open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Ćosić mijenjao Musemića: "Poraz nas dodatno uzdrmao"; Dudić: "Znao sam da ćemo pobijediti"
Fudbaleri Veleža napravili su veliki korak ka plasmanu u finale Kupa BiH nakon što su danas deklasirali Tuzla City sa 4:0.
06.04.2022. u 20:05
get url
text

Domaći trener Feđa Dudić bio je presretan zbog trijumfa Rođenih, dok u stručnom štabu gostiju nisu mogli biti zadovoljan. Husref Musemić danas nije vodio ekipu s klupe, jer je za vikend isključen u teškom porazu od Zrinjskog u Mostaru (0:5).

Pred kamere Arena Sporta izašao je Dženis Ćosić, njegov prvi pomoćnik.

VEZANI TEKST - Velež deklasirao Tuzla City, hoće li "preživjeti" Husref Musemić

- Ovaj poraz dodatno nas je uzdrmao. U ove dvije utakmice nismo pokazali pravo lice. Moramo to riješiti što prije, jer za tri dana igramo protiv Radnika. Očekivali smo visoki presing Veleža, ali smo tri gola primili nakon grešaka naših igrača - rekao je Ćosić za Arena Sport, te ujedno Ređenim na pobjedi.

Dudić je iskoristio priliku da pohvali svoje izabranike.

- Pobijediti Široki Brijeg i Tuzla City sa po 4:0 pokazuje da imamo kvalitet. Bitno je da pošteno radimo i onda se vraća. Bilo nam je bitno pobijediti prošlu utakmicu. Nisam znao da ćemo danas slaviti sa 4:0, ali sam znao da ćemo pobijediti.

Drugo poluvrijeme smo čekali kontranapad i tako smo i postigli četvrti gol. Čestitam momcima, ovo je nagrada za dobar rad - kazao je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.