open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Ćosić i Milenković nakon utakmice govorili o ciljevima Tuzla Cityja i Rudara
Zanimljivu utakmicu sedmog kola Premijer lige BiH, na kojoj je viđeno pet golova, fudbaleri Tuzla Cityja uspjeli su riješiti u svoju korist.
28.08.2021. u 21:36
get url
text

U susretu u kojem su vodili s 2:0 fudbaleri tuzlanskog tima na kraju su morali spašavati stvar i tražiti pogodak koji bi im donio petu ovosezonsku pobjedu.

Za nju se pobrinuo Mirzad Mehanović golom u 89. minuti susreta.

- Utakmica je bila dosta sadržajna i onakva kakve mi želimo gledati. Čestitam našoj ekipi na pobjedi. Uvjeti nisu bili sjajni, ali su zaista obje ekipe pokazale dobar kvalitet. Nas je oscijalicija u igri mogla koštati bodova, ali eto to se može pridodati terenu dok smo se adaptirali i dok smo postigli dva pogotka. Nakon toga pad koncentracije i reagovali smo sa izmjenama i ostvarili svoj cilj i došli do pobjede. Svi su dali svoj doprinos, vjerovali smo do kraja da možemo pobijediti i ovaj pritisak je nagrađen - rekao je Dženis Ćosić, pomoćnik Husrefa Musemića kojeg danas nije bilo na klupi Tuzlaka zbog suspenzije.

Ćosić je govorio i o ambicijama trenutno vodećeg Tuzla Cityja u ovoj sezoni.

- Neki naš generalni cilj je prva tri mjesta, eventualno četvrto. Nadam se da će nam ciljevi ostati isti takvi, jer želimo ostati u vrhu. Za sada ćemo iskoristiti pauzu da podignemo ekipu da izgledamo još bolje, jer mi i sada izgledamo dobro, ali može to sigurno još bolje - kazao je Ćosić u izjavi za MojaTV.

Trener Rudara Nikica Milenković ima za čim da žali nakon poraza na Tušnju jer je njegov tim zaista prikazao kvalitetnu igru.

- Prvo bih pohvalio Tuzla City, bili su bolji za taj gol. Bila je dobra utakmica, pet golova je palo. Mi smo pružili pravi otpor. Pohvalio bih i moje igrače koji su dali maksimum, ali to je fudbale. Uvijek u zadnjim minutama fali koncentracija ili se desi odbijena lopta, tako smo primili treći gol, a prije toga smo mi imali situaciju da ga damo. To je fudbal, stalno o tome pričamo. Jako je bitno da smo pokazali da se možemo nositi sa Tuzla Cityjem na njihovom terenu. Igrali smo muški i hrabro, treba pohvaliti momke i još jednom čestitam Tuzla Cityju na pobjedi - rekao je Milenković, dodavši:

- Nama je cilj da izborimo opstanak. Svaka utakmica je nova prilika za dokazivanje. Učinit ćemo sve da napravimo povoljan rezultat. Šteta za današnji rezultat, ali momcima hvala što su ostavili srce na terenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.