open-navfaktor-logo
search
Alarmantna situacija
Ćorović o Vučićevom istupu: Slao bi vojsku u Sandžak, zatvarao džamije, još samo da počne davati injekcije
U još jednom patetičnim javnom nastupu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao kako mnogo žali zbog zdravstvenog stanja naroda u Sandžaku, najprije u Novom Pazaru.
08.07.2020. u 12:53
get url
text

Naglasio je kako je pogriješio "što nije zatvorio džamije i što nije poslao vojsku u Sandžak".

- Trudim se da ga ne gledam, ne želim da se trujem, ali sam sinoć pogledala njegov nastup. Vučić je sve teatralniji, on je čovjek s ozbiljnim mentalnim problemima. Sve je kod njega isprazno, farsa, poput one da je njegovo srednje ime odgovornost. Kao da sam čitala strip "Alan Ford", a ne slušala predsjednika države – kaže za Faktor Novopazarka s beogradskom adresom Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava.  

VEZANI TEKST - Monodrama o Novom Pazaru u izvedbi Aleksandra Vučića: Ovo morate obavezno pogledati

Ćorović je podsjetila da je Vučić još sredinom maja javno objavio da je koronavirus pobijeđen.

- Vučić nam je to saopćio, raspustio krizni štab, neki su otišli na odmor. Fudbalskim utakmicama prisustvovale su hiljade ljudi, organizovani su koncerti, predizborni skupovi... Jednostavno, slali su poruke običnim ljudima u Srbiji da je sada sve uredu. I gdje smo sada? On bi sada uvodio represivne mjere, policijski sat, slao bi vojsku u Sandžak, zatvarao džamije, još samo da počne davati injekcije – ističe Ćorović.

Zdravstveno stanje u Srbiji je alarmantno.

- Vučić ne pomaže ljudima, on samo laže i pljačka. U bolnicama, i ne samo u Sandžaku, nedostaje osnovna medicinska oprema, nemaju flastere, zavoje… Sinoćnji protesti u Beogradu su odgovor građana na njegovo trabunjanje. Sve više ljudi je gnjevno i bijesno. Mislim da nas čeka manja verzija građanskog rata. Ovo je odgovor građana na srljanje Srbije, koja je mafijaška država kojom vlada Vučić. Prema provjerenim informacijama dobijenih od zdravstvenih stručnjaka, epidemija koronavirusa vrhunac će dostići naredne sedmice, imat ćemo hiljade zaraženih i stotine mrtvih – tvrdi Ćorović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.