Kraj borbe u kojoj je Dagestanac upisao 29. pobjedu donio je jednu zanimljivu situaciju u kojoj je Nurmagomedov mogao krenuti po Gaethjeovu ruku, odlučio se na tranziciju u trokut, kojim je nedugo nakon toga natjerao Gaethjea na tapkanje.

VEZANI TEKST - Pogledajte borbu u kojoj je Khabib Nurmagomedov doživio jedini poraz

Izgledalo je to kao dobar potez, odnosno tranzicija u zahvat kojim će borbu ranije završiti. No, Daniel Cormier tvrdi kako nije to bio razlog prelaska u trokut, nego da je zapravo u pitanju jedan velikodušan razlog.

Naime, prema tvrdnjama njegovog prijatelja i timskog kolege, Khabib je u drugi zahvat prešao zato što je mislio da bi polugom na ruci mogao povrijediti svog protivnika.

Cormier je ovo ispričao u svom showu s Arielom Helwanijem na ESPN-u.

- Rekao mi je da je, gledajući intervjue koje su radili tokom sedmice, primijetio kako Justin govori da neće tapkati ni u kom slučaju. Znao je da Justin nema namjeru tapkati. Kad je krenuo u završnicu borbe, bila je to omiljena pozicija njegovog oca, ulazak u polugu na ruku iz trokuta. To mu je bio najdraži očev način za završiti borbu. Tako da, kad je ušao u zahvat, išao je napraviti polugu na ruku. No, sjetio se onoga što je Justin pričao cijele sedmice i odlučio je da ga ne želi povrijedit pred roditeljima. Zato je otišao u trokut na vrat i uspavao ga - objasnio je Cormier, dodavši:

- Vjeruj mi, upravo to mi je Khabib rekao. Rekao je "Nisam ga htio povrijediti pred njegovim roditeljima pa sam si rekao da ću ga zatvoriti u trokut. Ako zaspe, zaspao je, probudiš ga i dobro je".