open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Zrinjskog
Ćorluka: Velika je čast obući dres reprezentacije BiH
Defanzivac Josip Ćorluka je jedan od igrača koji je ranije nastupao za nacionalnu selekciju, te će protiv Sjedinjenih Američki Država imati priliku da treći put zaigra za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.  
12.12.2021. u 11:14
get url
text

Ćorluka je u novembru prošle godine odigrao po 90 minuta u prijateljskom meču sa Iranom, te u utakmici UEFA Lige nacija sa Italijom.

Josip za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH ističe da je velika čast obući nacionalni dres.

- Velika mi je čast obući nacionalni dres, to je uvijek za jednog igrača veliko zadovoljstvo. Imam dva nastupa i veselim se trećem - rekao je Ćorluka i prokomentarisao nastupe Zrinjskog ove sezone:

- Ovo nam je dobro došlo, ovih pet dana odmora da se osvježimo. Iza mene i mog Zrinjskog je odlična polusezona. Nadam se da ćemo nastaviti gdje smo stali i da ću se pokazati u dobrom svjetlu. Zadovoljan sam svojim igrama. Prvi smo, igrao sam svaku minutu u ovoj polusezoni i presretan zbog toga - rekao je defanzivac te dodao šta očekuje od utakmice protiv SAD-a:

- Očekujemo kvalitetan meč. Koji god igrači da nastupe za SAD, to su dobri i kvalitetni igrači. Idemo tamo da se borimo i da probamo ostvariti pobjedu - dodaje fudbaler Zrinjskog.

Ćorluka je ove sezone odigrao 19 utakmica u Premijer ligi za Zrinjski i pet puta asistirao.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.