open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Ćorić za Faktor: Željo ima ime i prezime, Zrinjski na vrijeme prepoznao kvalitetne mlade igrače
U 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je povećao bodovnu prednost nad ekipom Tuzla Cityja.
19.10.2021. u 18:48
get url
text

Pogodak Nemanje Bilbije donio je pobjedu Plemićima na gostovanju kod ljutog gradskog rivala, a u prilog ekipi Sergeja Jakirovića svakako je išao i poraz Tuzla Cityja na Grbavici (2:1).

Šest mečeva 13. runde domaćeg fudbalskog šampionata za Faktor je prokomentarisao Denis Ćorić, koji je nakon poraza Posušja na gostovanju kod Rudara u osmom kolu podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba ekipe sa Mokrog doca.

- Ima nekakvih naznaka i ponuda, trenutno se malo educiram – kazao je Ćorić prije nego je dao svoje viđenje mečeva koji su se igrali u petak, subotu i nedjelju.

Velež - Zrinjski 1:1
- Uprava Zrinjskog u Sergeju Jakiroviću prepoznala je vrhunskog trenera. Iako se prvi put nisu plasirali u Evropu, on je iz ekipe izvukao prave stvari, a klupsko rukovodstvo ga je istrpilo. To im se sada vraća na pravi način s odlično posloženim timom koji igra vrhunski fudbal. Uživam ih gledati.

Ponoviti ću da kolike god zasluge ima Jakirović, da jednako ima i uprava Zrinjskog, koji će uz Tuzla City sasvim sigurno biti glavni kandidat za titulu prvaka.

U Zrinjskom su na vrijeme prepoznali kvalitetne mlade igrače i na vrijeme ih gurnuli u vatru i sada im se to vraća na najbolji mogući način. To je pravi primjer koji svi klubovi trebaju slijediti.

Što se tiče Veleža, očigledno da je Evropa ostavila traga i nikako da uhvate ritam u kojem su igrali. Velež je napravio "boom", a evidentno je da su neki igrači, koji su bili nosioci igre, u padu forme. Vjerujem da će kriza proći, a Dudić koji radi sjajan posao zna gdje leže problemi. Oni imaju kapacitet i igrački kadar za mjesto u vrhu tabele.

Leotar - Borac 1:1
- Vodeći Posušje imao sam priliku igrati s Leotarom u Trebinju. Koliko god ih potcjenjivali, mislim da su oni napravili odličnu selekciju igrača. Kada malo bolje pogledate, oni u svom sastavu imaju igrače koji su osvajali titule, a tu pogotovo mislim na ofanzivniji dio tima Todorovića, Zeca, Aćimovića... U veznom redu imaju Perića, sada je tu i Maksimović. Sve su to igrači koji se znaju nositi sa izazovima Premijer lige. Poznajem rad Branislava Krunića i vjerujte mi da će oni biti tvrd orah svima. To što su igrali 1:1 s Borcem nije nikakvo iznenađenje.

- Banjalučani nikako da se vrate na onaj pravi put. Ipak je to ekipa za koju igraju Zakarić, Vranješ, Ćorić, Meleg... Borac mora i može bolje. Ispostavilo se da su sve ekipe koje su igrale Evropu u padu forme, ali sigurno da će se dignuti, pa tako i Borac.

Željezničar - Tuzla City 2:1
- Gledao sam tu utakmicu, mislim da stoji izjava Husrefa Musemića da Željo više nije ekipa sa početka sezone. Digli su se u svim segmentima, pogotovo na fizičkom planu. Željezničar je napravio remont ekipe i naravno treba te mlade igrače, koji imaju kvalitet, istrpiti. Utakmica protiv Tuzla Cityja pokazala je da je tim s Grbavice na pravom putu. Željo će uvijek biti klub koji ima ime i prezime.

- Kada je riječ o Tuzla Cityju, nećemo samo gledati posljednje dvije-tri utakmice, gdje je došlo do malog pada. Obično uvijek tako gledaju ekipu. Ipak, ako posmatramo sve što su napravili do sada, može se reći da imaju jednu konstantu, odličan igrački kadar i trenera koji zna kako se osvajaju titule.

Sloboda - Radnik 3:0
- Kako pratim cijelu ligu, može se čuti da je Sloboda nekim iznenađenje, meni ne. Žižović je mlad i ambiciozan trener, a imao je sada taj neki da kažemo negativan niz. U svemu treba pohvaliti i upravu Slobode koja je prepoznala njegov kvalitetan rad. Tuzlaci imaju 18 bodova što nije mala stvar. Vjerujem da će do kraja sezone Sloboda ostati u samom vrhu. Mislim da sam grad kakav je Tuzla, pa i navijači, zaslužuju da njihov klub bude u samom vrhu.

- Svi znamo da je Radnik i prošle sezone bio na dnu tabele. Evidentno je da pred početak ove sezone nisu radili kako treba. Otišlo im je mnogo igrača i sigurno da im nije bilo lako. Za Radnik ništa nije izgubljeno ako se kako treba posloži na polusezoni. Bijeljina i Semberija su velika sredina. Bodova možda imaju premalo, no još 60 ih je u igri.

Sarajevo - Posušje 1:0
- Ko god igra na Koševu, bez obzira na poredak na tabeli, uglavnom Sarajevu pripada uloga favorita. Mislim da je Posušje platilo danak neiskustvu u prvih 15-20 minuta i smatram da ih je to koštalo pozitivnog rezultata. Uz postignuti pogodak Sarajevo je imalo još dvije-tri šanse. Nakon vodstva domaćina utakmica je bila 50-50, no Sarajevo je zasluženo pobijedilo.

- Posušju neodostaje to iskustvo igranja u PLBiH, ali i faktor sreće je klubu okrenuo leđa. Nadam se da će već protiv Želje  krenuti uzlaznom putanjom, tim ima kvalitet za opstanak u ligi, pogotovo nakon posljednja tri pojačanja. Treba i malo strpljenja.

- Mojim odlaskom želio sam možda preokrenuti taj faktor sreće i "navući" u korist kluba. Ako ću biti iskren, mislim da sam ostao da ništa ne bih mijenjao, igrali bismo isto kao i tokom prvih sedam-osam kola.

Široki Brijeg - Rudar Prijedor 2:1
- Što se tiče Širokog, oni su konstanta u PLBiH. Član velike četvorke, ako tamo mogu reći. Protekli period bio je turbulentan, ali to je sastavni dio funkcionisanja kluba da s vremena na vrijeme uđe u krizu. Jure (Ivanković, op. a.), koji je moj veoma dobar prijatelj, radi jako dobar posao, a i Karačić i njegov stručni štab su radili fenomelnano. Za sve treba vremena. Kako vrijeme odmiče, vjerujem da će Ivanković to sve posložiti još bolje i vratiti se u vrh.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.